perjantai 3. toukokuuta 2013

Have you ever, ever felt like this...

Kuka muistaa kultaisista lapsuuden kesistä sarjan Majakan väki ( Round the twist)? Sarja, joka kertoi Twistin perheestä, jotka muuttavat majakkaan asumaan. Sarjan tunnari oli ärsyttävän tarttuva, sellainen joka jää päähän soimaan vuosiksi. Itse olin jo unohtanut kyseisen sarjan, kunnes kuulin, että sarja on kuvattu Airelys Inlet - nimisessä paikassa. Kävin nimittäin kahvilla kyseisen majakan juurella ja vietimme päivän kyseisessä kylässä.

Airelys Inlet on Great Ocean Roadin varrella. Great Ocean Road on 243 km pitkä tie, joka seuraa Australian kaakkoisrannikkoa. Tien rakensivat sodasta palanneet se on omistettu 1. Maailmansodan uhreille. Vuosien saatossa Great Ocean Roadin varrelle on kehkeytynyt mittava verkosto, joka on valjastettu turismin käyttöön. Tämä on tuonut monelle pikkukylälle elinkeinon ja selviytymisen mahdollisuuden.

Airelys Inletissä toteutin sitten sen toisen unelman, tosin en ihan siinä muodossa, jossa alunperin piti. Päätin tehdä ratsastusretken, ja siihen löytyi sopiva paikka The Blazing Saddles - nimisestä paikasta. Toisena päivänä Airleysissa siis valjastin ihanan Pennyn ja lähdin koluamaan eukalyptusmetsää. Virtausten takia kuulemma rannalla ratsastaminen olisi jäänyt vain vähäiseksi köpöttelyksi. Enkä kyllä katunut 2, 5h tuntista maastoretkeäni. Satuin olemaan päivän ainut asiakas, joten teimme maastoretken ohjaajan kanssa kahdestaan. Retki vei minut syvemmälle luonnonsuojelualueelle ja metsäpoluille, mitä olisin itse ikinä osannut mennä. Pääsin laukkaamaan pehmeällä sannalla niin, että vesi virtasi silmistä. Oli ihanaa antaa hevoselle ohjat ja antaa sen mennä, sehän meistä se paremmin tiesi metsät ja polut. Minä sain keskittyä nauttimaan suomalaisen mittapuun mukaan eksoottisista linnuista, sademetsästä ja upeista maisemista avonaiselle merelle.  Joka hetki oli hintansa arvoinen!! Koitan toteuttaa vielä unelman meren rannalla ratsastamisesta kun pääsemme Gold Coastille.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti